Dit doen wij

Stichting Albinisme in Afrika zamelt in Nederland zoveel mogelijk flessen zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor in. Wij krijgen flessen van leveranciers, donateurs, bedrijven of scholen, maar kopen ze eventueel ook zelf in.

De stichting heeft in diverse Afrikaanse landen contactpersonen waar intensief contact mee wordt onderhouden. Zo werken we veel samen met Albinisme Associaties. Deze landelijke organisaties proberen via bijvoorbeeld ´albinism awareness days´ voorlichting te geven aan mensen met albinisme en delen dan ook onze flessen zonnebrandcrème uit.

De flessen worden in Nederland verdeeld over de diverse projecten en een paar keer per jaar vinden transporten plaats naar Afrika. Hierbij werkt de stichting ook samen met andere organisaties die betrouwbare transportlijnen naar Afrika hebben.

De lokale contactpersonen zorgen bij aankomst van de materialen voor de distributie naar alle geregistreerde mensen met albinisme. Zij zijn allen zeer betrokken en betrouwbaar. Enkele vrijwilligers reisden de afgelopen jaren af naar Afrika en hebben zelf ondervonden dat deze contactpersonen de middelen, kennis en connecties hebben om zoveel mogelijk mensen met albinisme te bereiken en hen goede voorlichting te geven. 

Je kunt ervan op aan dat elke fles terechtkomt bij iemand met albinisme in Afrika!