Annie Vromans – Magazijn medewerker EN geeft presentaties


Annie en haar man stopten na 35 jaar met hun eigen bedrijf.
Annie wilde zich gaan inzetten voor de maatschappij en kwam via Juul bij deze stichting terecht

 

Waarom vrijwilliger bij Stichting Albinisme in Afrika ?
De “SAA” is een kleine organisatie waarin een groep vrijwilligers zich belangeloos inzet voor de Afrikanen met albinisme. Door de opzet van de organisatie blijft er niets aan de strijkstok hangen en dat vind ik belangrijk.
Bovendien is het concept eenvoudig en doeltreffend: de albino’s voorzien van zonnebrand, petten, uv kleding en zonnebrillen waardoor ze minder schade ondervinden van de zon.

Wat doe je binnen de organisatie ?
Ik help Juul in het magazijn en vervoer zonnebrand van en naar het magazijn.
Daarnaast geef ik presentaties. Op scholen, bij Rotaryclubs en andere groeperingen waar men iets wil doen voor een goed doel. Dat is een zeer mooie taak waarbij ik veel mensen ontmoet die enthousiast zijn over onze stichting en ook omdat er vaak gulle donaties uit voortvloeien.

Wat vond je het meest bijzonder als vrijwilliger tot nu toe ?
Het meest bijzonder vond ik twee specifieke presentaties.
Een ervan op een school waar de leerlingen na de presentatie zelf onze stichting moesten promoten om te zorgen dat alle leerlingen onze stichting als beste goede doel zouden kiezen.
Dat deden ze erg goed met als gevolg een prachtig bedrag voor de Afrikanen met albinisme. En een andere waarbij diverse mensen na de presentatie naar mij toe kwamen met de vraag: “wat kunnen we nog meer doen, hoe kunnen we zo goed mogelijk helpen”. Er volgden diverse leuke activiteiten en initiatieven en een gulle donatie waardoor we de plaatselijke productie in Togo konden opstarten.