Organisatie

Stichting Albinisme in Afrika heeft ongeveer 40 (onbetaalde) vrijwilligers en heeft als doel om mensen met albinisme in Afrika te helpen. De stichting heeft een organisatorische structuur met een bestuur bestaande uit 3 bestuursleden, 3 primaire processen en 3 ondersteunende processen.
Iedere proces heeft een proces-eigenaar.

Organogram_SAA_def_EN_klein


Zie hierbij het SAA-team inclusief contact-informatie.

Het bestuur bestaat uit de voorzitter, Jos Hummelen, penningmeester, Eline van Lummel en secretaris Catelijn Katz. Het bestuur ontvangt geen enkele vergoeding voor hun activiteiten.


Jos Hummelen– Voorzitter

Wat sommigen met paardensport hebben, of met ruimtevaart, heb ik met Afrika. Ik vind het continent eindeloos interessant en heb gevoelsmatig wat met mensen uit Afrika. Ik vind het dan ook fantastisch dat ik me voor hen kan inzetten. Gelijkwaardigheid staat hierbij heel hoog in het vaandel. Prachtig dat we omzien naar elkaar, in deze global village. Mijn vader (die als arts heeft gewerkt in Zuid-Afrika) gaf me het voorbeeld; altijd respectvol zijn en net dat stapje extra zetten voor minderheden en minderbedeelden. Mijn moeder liet me zien dat er niets mooier is als met een glimlach en met positieve energie te dienen. Ik wil deze dingen, respect en dienstbaarheid, heel graag meenemen in deze functie.
Met heel veel plezier en toewijding heb ik het stokje overgenomen van Julia Klapwijk. Zij liet een geoliede machine achter, die we samen gaan uitbouwen om nog meer impact te maken.

.
Eline van Lummel – Penningmeester

Mijn naam is Eline van Lummel en ik ben sinds halverwege 2018 betrokken bij de Stichting Albinisme in Afrika en sinds oktober 2018 penningmeester van de stichting. Naast mijn werk als arts vind ik het ontzettend leuk om me op een andere manier in te zetten voor mensen. Ondanks dat ik geen directe connectie heb met mensen met albinisme was ik direct geïnspireerd door de visie van de stichting. Het is ontzettend leuk en motiverend om samen met alle vrijwilligers je in te zetten voor hetzelfde doel: zonnebrandcrème ter beschikking stellen voor mensen met albinisme in Afrika. Op deze manier hopen we bij te dragen aan de kwaliteit van leven door ervoor te zorgen dat ze deel kunnen nemen aan het leven buiten zonder dat hun huid verbrandt.

.
Catelijn Katz – Secretaris
Ik ben Catelijn Katz en sinds begin 2019 secretaris van de Stichting Albinisme in Afrika. Ik zet me vol overgave in voor de Stichting Albinisme in Afrika omdat ik graag iets terug wil doen voor mensen met albinisme. Onze zoon heeft albinisme. Wij ervaren dat het in Nederland erg goed geregeld is, zowel in onderwijs, zorg als acceptatie. Onze zoon gaat naar regulier onderwijs, zit op judo en is druk bezig zijn zwemdiploma B te halen. Natuurlijk loopt hij tegen grenzen aan en is alles voor hem net wat ingewikkelder dan voor zijn zussen. Vooral het feit dat hij zeer regelmatig ingesmeerd moet worden, vindt hij niet fijn. Maar wij zijn in staat zonnebrand voor hem te kopen, waar en wanneer we maar willen. Dat is in andere delen van de wereld wel anders. Zeker in Afrika. Zodoende spreekt de Stichting Albinisme in Afrika mij aan. Om zo praktische hulp te verlenen aan mensen zonder pigment in een zeer zonnig deel van de wereld. Met mijn ervaring als manager in de bedrijfsvoering, adviseur voor complexe organisatievraagstukken en mijn privé situatie denk ik dat ik waarde kan toevoegen voor deze mooie stichting. Ik ben dan ook blij dat ik een bijdrage mag leveren aan dit goede doel.