Secretaris – Catelijn Katz

Ik ben Catelijn Katz en sinds begin 2019 secretaris van de Stichting Albinisme in Afrika. Ik zet me vol overgave in voor de Stichting Albinisme in Afrika omdat ik graag iets terug wil doen voor mensen met albinisme. Onze zoon heeft albinisme. Wij ervaren dat het in Nederland erg goed geregeld is, zowel in onderwijs, zorg als acceptatie. Onze zoon gaat naar regulier onderwijs, zit op judo en is druk bezig zijn zwemdiploma B te halen. Natuurlijk loopt hij tegen grenzen aan en is alles voor hem net wat ingewikkelder dan voor zijn zussen. Vooral het feit dat hij zeer regelmatig ingesmeerd moet worden, vindt hij niet fijn. Maar wij zijn in staat zonnebrand voor hem te kopen, waar en wanneer we maar willen. Dat is in andere delen van de wereld wel anders. Zeker in Afrika. Zodoende spreekt de Stichting Albinisme in Afrika mij aan. Om zo praktische hulp te verlenen aan mensen zonder pigment in een zeer zonnig deel van de wereld. Met mijn ervaring als manager in de bedrijfsvoering, adviseur voor complexe organisatievraagstukken en mijn privé situatie denk ik dat ik waarde kan toevoegen voor deze mooie stichting. Ik ben dan ook blij dat ik een bijdrage mag leveren aan dit goede doel.

Nevenfuncties
  • Interimmanager bedrijfsvoering en organisatie-ontwikkeling, ViaKatz
  • Lid Raad van Toezicht HandicapNL (portefeuille auditcommissie)