Penningmeester

Wat doet Stichting Albinisme in Afrika?
Stichting Albinisme in Afrika (SAA) is een vrijwilligersorganisatie met een duidelijk doel: het verhogen van de levensverwachting en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met albinisme in Afrika. De dagelijkse blootstelling aan de zon in Afrika zorgt bij mensen met albinisme namelijk voor huidproblemen, vaak heeft dit huidkanker en sociale problemen als gevolg. Het doel van de stichting wordt bereikt door zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en andere zonwerende producten naar onze contactpersonen in Afrika te sturen. Deze middelen zijn vaak niet beschikbaar. Daarnaast heerst er een grote onwetendheid over albinisme en de gevolgen daarvan. Stichting Albinisme in Afrika zet zich daarom ook in voor goede voorlichting en het onder de aandacht brengen van dit probleem, in Afrika maar ook in Nederland.


Wat ga je doen als penningmeester?
Als penningmeester van SAA ben je onderdeel van het bestuur van de stichting en beslis je mee in vraagstukken van de stichting binnen de verschillende processen (transport, HR, PR, werving). SAA is de afgelopen jaren volop aan het professionaliseren en vernieuwen. Ook staan we als stichting door de groei van donaties in zonnebrandcrème de afgelopen jaren nu weer voor een nieuwe uitdaging: zorgen voor meer inkomsten om zonnebrandcrème te kunnen (blijven) versturen. Als penningmeester speel je hier een belangrijke rol in. Taken van de penningmeester bestaan onder andere uit het verwerken van nieuwe donateurs, maandelijkse incasso’s, betalen van declaraties en facturen, de boekhouding bijwerken en maken van begrotingen en realisaties. Voor de continuïteit van de stichting is een goede financiële balans van groot belang. Ook speel je een belangrijke rol in het transport van zonnebrandcrème samen met de transportcoördinatoren en landencoördinatoren van de verschillende landen waar we zonnebrandcrème naartoe sturen. Daarnaast organiseer je samen met de rest van het bestuur twee keer per jaar een workshop en vindt er vier keer per jaar een vergadering van alle processen plaats waar je aan deelneemt. Hierdoor leer je de stichting en de vrijwilligers goed kennen. We zijn een informele, gezellige maar bovenal ook professionele stichting. Kortom, een veelzijdige functie bij een stichting met een heel concreet doel en transparante werkwijze.


Wie zoeken wij?

  • Je werkt zowel goed zelfstandig als ook in teamverband;
  • Je gaat zorgvuldig en nauwkeurig te werk;
  • Je hebt ervaring met Excel;
  • Je bent gemiddeld 2 uur per week beschikbaar;

Ga jij deze uitdaging aan?                 
Je komt te werken in een ambitieuze vrijwilligersorganisatie met hart voor mensen met albinisme in Afrika. Onze vrijwilligers werken vanuit huis (werkplekonafhankelijk) en komen regelmatig (dan wel via videobellen in tijden van corona) bij elkaar om kennis te delen en successen met elkaar te vieren. Naast deze uitdagende en leerzame functie vergroot je jouw netwerk én zet je je in voor een mooi doel.  Kan je niet wachten om bij de Stichting te komen versterken? Wij verwelkomen je graag! Stuur je CV en (korte) motivatie naar: vrijwilligers@albinisme-afrika.nl. Heb je vragen? Neem dan gerust even contact op per mail via penningmeester@albinisme-afrika.nl.