Lokale productie

Naast het leveren van zonnebrandcrème wil de stichting ook de lokale productie van zonnebrandcrème in de Afrikaanse landen stimuleren.

Project Togo

Augustus 2017 is de lokale productie van de zonnebrand ANAT SUNCARE van start gegaan. Samen met het chemische bedrijf Croda is er een zonnebrand crème ontwikkeld die gemakkelijk zelf te maken is en daarnaast ook een hoge beschermingsfactor heeft.

De zonnebrand wordt geproduceerd in samen werking met de lokale organisatie voor mensen met albinisme in Togo genaamd ANAT (Association Nationale des Albinos du Togo). De leden van ANAT hebben verschillende trainingssessie gevolgd om de crème te leren bereiden, en nu wordt er wekelijks zonnebrand geproduceerd in Lomé, de hoofdstad van Togo.

Project Mali

Door het lokaal produceren zijn mensen met albinisme niet langer afhankelijk van donaties om hun huid te beschermen. Stichting Albinisme in Afrika ondersteunt een project in Mali en biedt hulp om dit samen met betrokkenen te onderhouden. De stichting verzorgt ook deels de grondstoffen. In Mali ondersteunen we de Albinisme Associatie S.I.A.M, waar de productie in een laboratorium bij het Dermatologisch Instituut Marchoux in Bamako wordt opgezet.

In 2013 werden alle 300 mensen met albinisme voorzien van zonnebrandcreme geproduceerd in Mali. Ook in 2014 en 2015 was dit het geval.

Project Ivoorkust
In 2015 is Stichting Albinisme in Afrika een project voor lokale productie opgestart. De lokale productie van zonnebrandcrème in Ivoorkust is mede mogelijk gemaakt door Rotary Leeuwarden-zuid. Rotary Leeuwarden-zuid heeft een startkapitaal beschikbaar gesteld voor Stichting Albinisme in Afrika. Met dit geld is het project opgestart, en zijn de eerste medewerkers ingewerkt.

Project Malawi
De stichting startte het eerste lokale productie project in 2008 in Malawi. In het Queen Elisabeth Central Hospital in Blantyre werd een ´skin clinic´ in een laboratorium ingericht, waar de productie helemaal zelfstandig werd gerealiseerd. Dit project is een paar jaar succesvol geweest, maar helaas vanwege diverse omstandigheden stopgezet.