Albinisme in Zambia

Land: Zambia

Actief sinds: 2005

Aantal ondersteunde mensen met albinisme: 188

 

 

Zonnebrandcreme/UV-beschermende middelen verzonden :
in 2008 : 170 liter, plus petjes, zonnebrillen enz.
in 2009 :   90 liter, plus petjes, zonnebrillen enz.
in 2010 : 200 liter, plus petjes, zonnebrillen enz.
in 2015 : 200 liter, plus petjes, zonnebrillen enz.
in 2016 :  20 liter, plus petjes, zonnebrillen enz.
in 2017 :    2 liter, plus petjes, zonnebrillen enz.
in 2018 : 197 liter, plus petjes, zonnebrillen enz.
in 2019 : 135 liter, plus petjes, zonnebrillen enz.
in 2020 : 196 liter, plus petjes, zonnebrillen enz.

 

Samenwerking met ZAMISE

De stichting werkt samen met ZAMISE (Zambia Institute of Special Education), een lerarenopleiding voor speciaal onderwijs in Lusaka, Zambia. Studenten volgen een 2-jarige opleiding voor speciaal onderwijs om vervolgens les te kunnen geven aan kinderen met een visuele-, auditieve-, mentale- of lichamelijke beperking in het basis- en middelbaar onderwijs (in totaal 32 scholen of units), zo ook aan kinderen met albinisame.
De samenwerking met ZAMISE werd mede mogelijk gemaakt door vrijwilliger Nicole Faithfull, die twee jaar in Zambia woonde en contact opnam met de stichting.

Distributie en voorlichting
Eind 2008 vertrok de eerste lading zonnebrandcrème richting ZAMISE. Het transport van de zonnebrandcrème vanuit Nederland verloopt via DPA (Development Project Assistance). De zonnebrandcrème komt in Zambia aan bij de organisatie CHAZ in Lusaka. De stichting staat in rechtstreeks contact met lokaal contactpersoon Mr. Lawrence Mumba, docent en tevens hoofd van de afdeling voor visueel beperkte kinderen van ZAMISE.  Hij haalt de lading op en via ZAMISE worden de materialen verdeeld en gedistribueerd naar de 32 scholen/units in Zambia. De distributie van zonnebrandcrème en de voorlichting is gekoppeld aan de distributie van de leer- en lesmaterialen die ZAMISE verspreid in Zambia.