Albinisme in Togo

Afrika-kaart_TogoLand: Togo

Actief sinds: 2016

Aantal ondersteunde mensen met albinisme : 1500

 

 

Zonnebrandcreme/UV-beschermende middelen verzonden :
in 2016 : 14 liter, plus petjes, zonnebrillen enz.
Daarna locale productie.

 

In Togo werkt de SAA samen met de lokale stichting voor mensen met albinisme genaamd ANAT (L’Association Nationale des Albinos du Togo). In 2012 is de stichting ANAT opgericht door de twee Togolezen Nassirou en Souradji om de situatie van mensen met albinisme in Togo te verbeteren.

Augustus 2017 is de lokale productie van zonnebrand ANAT SUNCARE van start gegaan. Samen met het chemische bedrijf Croda is er een zonnebrandcrème ontwikkeld die gemakkelijk zelf te maken is en tevens een hoge beschermingsfactor heeft.
De leden van ANAT hebben verschillende trainingssessies gevolgd om de crème te leren bereiden, en nu wordt er wekelijks geproduceerd in Lomé, de hoofdstad van Togo.

Daarnaast organiseert ANAT awareness- en preventietours door heel Togo om de mensen met en zonder albinisme voor te lichten en hen te voorzien van zonnebrillen. Onderstaand filmpje geeft een goed beeld van deze processen.

Aangezien het ANAT SUNCARE project een groot succes is, heeft ANAT haar activiteiten verder kunnen uitbreiden en focust daarom ook op de maatschappelijke inclusie en de educatie van mensen met albinisme in Togo. Dit project wordt ook gesteund door de stichting Wereldwinkel Bergen N.H.

Hierbij een filmpje dat laat zien hoe ANAT SUNCARE gemaakt wordt en geeft een kijkje tijdens awareness en preventie tours :