Albinisme in Tanzania

Land: Tanzania

Aantal ondersteunde mensen met albinisme: 430

Actief sinds: 2009

 

 

Zonnebrandcrème/UV-beschermende middelen verzonden:
In 2016: 630 liter
in 2017: 624 liter
In 2018: 430 liter
In 2019: 430 liter
In 2020 (tot nu toe): 30 liter
Alle transporten waren inclusief grote aantallen petjes, zonnebrillen, UV-kleding en UV-lipsticks. 

In Tanzania worden mensen met albinisme ondersteunt middels een aantal lokale projecten. Dit gebeurt oa via Mary Mother of God aan het Lake Victoria en Albino Peacekeepers in Arusha. Verder worden districten zoals Geita, Sikonge, Urambo en Rukwa door ons ondersteun. Sinds 2017 helpen we ook mensen met albinisme in het plaatsje Kigoma. Ten slotte ondersteunen we ook mensen met albinisme in het vluchtelingenkamp Nyagurusu (voor vluchtelingen uit Congo).
Met al onze projecten in Tanzania ondersteunen we 430 mensen met albinisme met zonnebrandcrème en UV-beschermende middelen. We proberen daarnaast extra zonnebrandcrème naar het land te krijgen door de tubes mee te laten nemen door individuele reizigers die ons hiermee willen helpen. In 2020 zijn hierdoor reeds de Watato Foundation in Usa River geholpen.
Samen met de NGO Standing Voice proberen we mensen met albinisme in afgelegen gebieden te bereiken, zodat we deze mensen ook kunnen voorzien van zonnebrandcrème en UV-beschermende middelen. Alle zonnebrandcrème die over blijft in Tanzania, proberen we jaarlijks op 13 juni uit te delen op Albinism Awareness Day.