Albinisme in Mali

Land: Mali

Actief sinds: 2005

Aantal ondersteunde mensen met albinisme : 300

 

 

Zonnebrandcreme/UV-beschermende middelen verzonden :
in 2008 : 510 liter, plus petjes, zonnebrillen enz.
in 2009 : 250 liter, plus petjes, zonnebrillen enz.
in 2010 :  10 liter, plus petjes, zonnebrillen enz.
daarna lokale productie


Lokale productie in Mali

De productie van zonnebrandcrème in een Afrikaans land is belangrijk, omdat de albino’s dan niet afhankelijk zijn van donaties om hun huid te beschermen. Stichting Albinisme in Afrika biedt hulp om samen met de Albino Associatie SIAM (L’Association Solidarité pour l’insertion des Albinos du Mali) de lokale productie van zonnebrandcrème in Mali te realiseren. De productie vindt plaats in een laboratorium bij het Dermatologisch Instituut Marchoux in Bamako, die zich bezig houdt met albinisme en huidkanker.

Productieproces in 2015

Sinds 2010 is er lokale productie in Mali. In 2015 was er nog een sufficiënte voorraad  producten om zelfstandig voldoende zonnebrandcrème te kunnen produceren. De productie liep echter wel iets terug. Hierop is extra toezicht is ingesteld om ons er zo van te verzekeren dat de werkzaamheden op de juiste wijze worden voortgezet.

Productieproces in 2017

SIAM heeft in 2016 een uitgebreid project financiering voorstel ingediend bij de Stichting Pierre Fabre in Parijs en deze is toegewezen. In 2017 is de samenwerking officieel van start gegaan en financiert Pierre Fabre de productie van een zonnebrandcrème (met aangepaste formulering) door het doneren van chemische grondstoffen. SIAM heeft ons gevraagd onze samenwerking voort te zetten door het financieren van de vaseline, en dat hebben we in 2017 gedaan en zullen het t/m 2019 doen. De productie gaat in Mali door en daar hebben veel mensen die leven met albinisme profijt van.

In dit artikel lees je hoe het proces van lokale productie in Mali is gegaan.