Albinisme in Ivoorkust

Plaatje_IvoorkustLand: Ivoorkust

Aantal ondersteunde mensen met albinisme : 200

UV-beschermende middelen verzonden :
In 2015 : 160 liter zonnebrandcrème,
plus petjes,  zonnebrillen, UV-beschermende kleding
Na 2015 geen zonnebrand meer verzonden vanwege de lokale productie

Actief sinds: 2015

Samenwerking met Rotary Leeuwarden-zuid
De lokale productie van zonnebrandcrème in Ivoorkust is mede mogelijk gemaakt door Rotary Leeuwarden-zuid. Rotary Leeuwarden-zuid heeft een startkapitaal beschikbaar gesteld voor Stichting Albinisme in Afrika. Met dit geld is het project opgestart, en zijn de eerste medewerkers ingewerkt.

Samenwerking met BEDACI

Stichting Albinisme in Afrika heeft contact gelegd met de Stichting BEDACI. BEDACI geeft voorlichting en legt contacten met (grote) bedrijven voor donaties, waarmee oogmetingen en andere bijeenkomsten worden georganiseerd. Als stichting werken we samen met BEDACI om albino’s in Ivoorkust te helpen.

Proeftransporten in 2015

In 2015 is gestart met onderzoek naar transportlijnen naar Ivoorkust, en met onderzoek naar lokale productie. Er zijn in 2015 UV-beschermende middelen naar Yamoussoukro, Dalao en Abidjan gestuurd in proeftransporten.

Productieproces in 2017

In 2017 heeft BEDACI met ups and downs zonnebrand crème geproduceerd en uitgedeeld. De productie heeft een paar maanden stilgestaan door moeilijkheden om de zending ingrediënten (uitzonderlijk via luchtvervoer verstuurd) te klaren. Na weken onderhandelen over inklaringskosten is het gelukt om de ingrediënten op te halen en de productie is hervat door een team toegewijde vrijwilligers. BEDACI produceert gemiddeld 2 keer in de week zonnebrandcrème en deze wordt regelmatig uitgedeeld in Abidjan en het binnenland. Onze landen coördinator heeft het project in januari 2018 bezocht.