Medewerker PR-Communicatie

Wat doet Stichting Albinisme in Afrika?
De Stichting Albinisme in Afrika (SAA) is een vrijwilligersorganisatie met een duidelijk doel: het verhogen van de levensverwachting en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met albinisme in Afrika. De dagelijkse blootstelling aan de zon zorgt bij Afrikanen met albinisme namelijk voor huidproblemen, vaak heeft dit huidkanker, en sociale problemen als gevolg. Het doel van de stichting wordt bereikt door flessen zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en andere zonwerende producten naar onze contactpersonen in Afrika te sturen. Voor Afrikanen met albinisme zijn deze middelen namelijk niet altijd beschikbaar. Daarnaast heerst er een grote onwetendheid over albinisme en de gevolgen daarvan. Stichting Albinisme in Afrika zet zich daarom ook in voor goede voorlichting en het onder de aandacht brengen van dit probleem; in Afrika maar ook in Nederland.


Wat ga je doen als medewerker PR & Communicatie?
Voor ons PR & Communicatie team zijn we op zoek naar een enthousiasteling die wil helpen met het presenteren van onze stichting naar buiten toe. Het team is hier volop mee bezig middels onze kanalen (website, Instagram, Facebook, etc.), wat een zeer belangrijke factor is voor het werk dat wij doen. Jij speelt een belangrijke rol in de inhoud van deze communicatie naar buiten, bijvoorbeeld door het plaatsen van social-media posts met pakkende verhalen en foto’s. Ook willen we ons meer focussen op specifieke projecten. Denk hierbij aan het houden van interviews, het delen van verhalen, en profielen. Er is hierin natuurlijk veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën. We zijn een informele, gezellige maar bovenal ook professionele stichting, en wij zoeken iemand die een toevoeging kan zijn aan ons enthousiaste PR&C team. 

 

Wie zoeken wij?

  • Een enthousiaste vrijwilliger die nauwkeurig en zorgvuldig te werk gaat;
  • Je hebt ervaring met social-media en het vormgeven van posts en verhalen op verschillende kanalen;
  • Je werkt zowel goed zelfstandig als ook in teamverband;
  • Je bent gemiddeld 2 uur per week beschikbaar;
  • Je bent gezellig en bent niet bang om initiatief te nemen.

Deze functie zal ongeveer 2 uur per week in beslag nemen. Ben je student of werk je parttime? Dan is deze uitdagende rol goed te combineren.


Ga jij deze uitdaging aan?
Je komt te werken in een ambitieuze vrijwilligersorganisatie met hart voor mensen met albinisme in Afrika. Onze vrijwilligers werken vanuit huis (werkplekonafhankelijk) en komen regelmatig (dan wel via videobellen in tijden van corona) bij elkaar om kennis te delen en successen met elkaar te vieren. Naast deze uitdagende en leerzame functie vergroot je jouw netwerk én zet je je in voor een mooi doel.   

Kan je niet wachten om de stichting te komen versterken? Wij verwelkomen je graag! Stuur je CV en (korte) motivatie naar: vrijwilligers@albinisme-afrika.nl. Heb je vragen? Neem dan  gerust even contact op per mail.