Albinisme steunen als school?

Kom in actie! Vraag een gastles aan voor jouw klas of maak gebruik van ons lespakket. Beleef met de hele klas of school een leuke (mid)dag en zamel ondertussen geld in voor Stichting Albinisme in Afrika. 

Stichting Albinisme in Afrika heeft in samenwerking met een lerares in het basisonderwijs een speciaal lespakket ontwikkeld. Het doel is om de kinderen te laten inzien dat er in Afrika kinderen met albinisme zijn die bescherming nodig hebben tegen de zon. Vervolgens kunnen de kinderen met elkaar een actie opzetten om geld of zonnebrandcrème in te zamelen en hiermee leeftijdsgenootjes in Afrika te helpen aan een betere en gezonde toekomst. Het lespakket bestaat uit vier keer twee lessen voor de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8 van de basisschool. In de lessen gaan de kinderen op zoek naar de noodzaak van bescherming tegen de zon. In de groepen 1 t/m 4 is dat gerelateerd aan het probleem van de verbranding van de huid. In de groepen 5 t/m 8 gaat het over de hoeveelheid pigment in de huid in combinatie met de zon. Het lespakket biedt ook een mogelijke opzet voor een inzamelingsactie.

Gastles

Het is ook mogelijk om een gastles aan te vragen. Vrijwilligers van de stichting verzorgen regelmatig gastlessen op basisscholen. Zij geven uitleg over albinisme, over het leven van mensen met albinisme in Afrika en wat wij in Nederland kunnen doen om hen te helpen.

Interesse

Heb jij interesse in het lespakket of een gastles en wil je zo Stichting Albinisme in Afrika een handje helpen haar doel te bereiken? Je kunt het volledige lespakket of de gastles bij ons aanvragen via info@albinisme-afrika.nl. Je kunt het lespakket ook hier downloaden.  Heb je andere leuke ideeën? Laat het ons weten.