Help ons

Wij hebben jouw hulp nodig om de albino’s in Afrika te blijven ondersteunen, zodat ze hun huid elke dag kunnen beschermen.

Albino’s in Afrika verbranden dagelijks onder de felle tropische zon, omdat zij niet de middelen en kennis hebben om hun kwetsbare huid te beschermen tegen de zon. Huidkanker is dan ook een veelvoorkomende ziekte bij albino’s in Afrika. Als albino’s in Afrika zich van jongs af aan insmeren met zonnebrandcrème, kan het aantal sterfgevallen aan huidkanker zeker worden teruggedrongen. Stichting Albinisme in Afrika zet zich al jaren in om flessen zonnebrandcrème naar Afrika te sturen, omdat de middelen in Afrika niet of nauwelijks verkrijgbaar zijn. Deze worden lokaal verspreid onder de albino’s. De stichting zorgt ervoor dat de voorraad keer op keer wordt aangevuld. Wij hopen op jouw steun, zodat de stichting nu en in de toekomst de albino’s in Afrika kan helpen.

Hoe kan jij ons helpen?

Nog tips over hoe en waar wij zonnebrandcrème en andere UV-beschermende middelen kunnen verkrijgen? We horen jullie suggesties graag! Hiervoor kunnen jullie mailen naar zonnebrand@afrikaansealbinos.nl.