Albinisme in Afrika

Mensen met albinisme in Afrika verbranden dagelijks onder de felle zon, omdat zij niet de middelen en kennis hebben om hun kwetsbare huid hiertegen te beschermen. De dagelijkse blootstelling aan de zon zorgt bij hen voor veel huidproblemen en huidkanker.

Mensen met albinisme zouden hun ogen moeten beschermen tegen UV licht met goede zonnebrillen. Verder zouden ze hun huid moeten beschermen door het dragen van bedekkende kleding en hoedjes. Maar het belangrijkste is het gebruik van een goede zonnebrandcrème. Een hoge beschermingsfactor van tenminste factor 30 is noodzakelijk om de huid te beschermen tegen huidkanker. Voor mensen met albinisme in Afrika zijn deze middelen echter niet altijd beschikbaar en daarnaast heerst er een grote onwetendheid over albinisme.

Tot slot hebben mensen met albinisme in Afrika vaak sociale problemen door hun ‘anderszijn’. Door de onwetendheid over het albinisme zoeken veel mensen een verklaring voor het ‘wit’ zijn van mensen met albinisme in de spirituele wereld. Zo wordt gedacht dat zij in contact staan met de geestenwereld en speciale krachten bezitten in hun haar, bloed en botten. Ook wordt gedacht dat zij geestelijk gehandicapt zijn of dat ze ongeluk brengen. Hierdoor worden ze vaak gediscrimineerd.