Jos Hummelen, nieuwe voorzitter van Stichting Albinisme in Afrika

Jos Hummelen, nieuwe voorzitter Stichting Albinisme in Afrika

Stichting Albinisme in Afrika heeft afscheid genomen van Julia Klapwijk; een fantastische voorzitter die met haar continue inzet, energie en enthousiasme enorm gemist gaat worden. We zijn heel blij dat we Jos Hummelen kunnen voorstellen als de nieuwe voorzitter van de stichting! Hieronder zijn verhaal:

Op de foto laat ik – in een gigantische atlas – zien waar ik als laatste ben geweest: Gambia. Misschien is het gekomen omdat mijn broer en zus zijn geboren in Afrika, misschien vanwege de reizen die ik heb gemaakt door Zuidelijk en Oostelijk Afrika, of de tijd dat ik werkte in Malawi en Gambia, maar ik heb hart voor dat continent en de fijne mensen die daar wonen. Specifieker: constructieve en duurzame hulp aan gemarginaliseerde minderheden binnen een samenleving is de weg vooruit, voor iedere samenleving.


Het is dan ook een voorrecht om met deze grote groep gedreven vrijwilligers samen te mogen werken, in hechte samenwerking met de locals. Wat mij direct opviel bij SAA, is hoe professioneel wij te werk gaan. Daarnaast hoe steengoed het huidige bestuur en de vorige voorzitter het hebben aangepakt. Grote schoenen om te vullen, dus wijze raad wordt gewaardeerd.

Hopelijk tot gauw, in het eggie.

Wil jij Jos ook beter leren kennenDeze maand interviewen wij hem!
Heb je een vraag? Mail dan naar communicatie@albinisme-afrika.nl!