Stichting Afrikaanse Albino’s’ wordt ‘Stichting Albinisme in Afrika’

Vanaf vandaag heten wij officieel ‘Stichting Albinisme in Afrika’. De afkorting ‘SAA’ blijven wij dus gebruiken.

Wereldwijd hebben mensen met albinisme te maken met stigmatisering en vooroordelen, waar het gebruik van de term ‘albino’ een onderdeel van uitmaakt. Wij hebben die term nu uit onze officiële naam verwijderd.

Naast het verbeteren van de gezondheid van mensen met albinisme in Afrika, draagt de stichting ook bij aan het begrip en de acceptatie van albinisme; een doel waar onze nieuwe naam beter bij aan sluit.

Dit is voor ons dan ook een bijzondere dag; een dag waarop we stil staan bij het doel van onze stichting, en bij het werk wat we met enthousiasme doen. Stichting Albinisme in Afrika gaat onvermoeibaar door met het werven, transporteren en distribueren van zonbeschermende middelen voor mensen met albinisme in Afrika. We hopen dat met uw steun nog heel lang onder deze nieuwe naam te kunnen blijven doen!