Project SISI NI SAWA in Tanzania!

In april vertrokken Yentl Slik, Sophie Padt en Lea Warners voor een prachtig fotografie-avontuur naar Tanzania, met behulp van Stichting Afrikaanse Albino’s. Middels onderstaand verhaal willen zij u graag vertellen over deze bijzondere ervaring!

‘Wij, Yentl, Sophie en Leah, studeren aan de fotovakschool; het leek ons fantastisch om een project te starten voor mensen met albinisme. Hier zijn wij in eerste instantie in Nederland mee gestart, waarbij we ook contact hebben gezocht met de SAA. Dit heeft er toe geleid dat we van 24 april tot 6 mei 2019 naar verschillende delen in Tanzania zijn gereisd om een serie foto’s te maken. Ook hebben we op deze plekken zon-beschermende middelen uitgedeeld. Na onze reis hebben we een prachtig, zelfontworpen boek gemaakt met alle foto’s, omdat wij ons verhaal, en het verhaal van mensen met albinisme in Afrika, met zoveel mogelijk mensen willen delen.

Tijdens onze reis zijn we onder andere bij sister Martha geweest; zij is opgegroeid in een gezin in Afrika bestaande uit zeven kinderen, waaronder drie kinderen met albinisme. Toen Martha 20 jaar was, besloot zij zich met overgave en liefde in te gaan zetten voor mensen met albinisme in haar land. Ook zijn we bij ‘Living Water Children Centre’ geweest, opgericht door de familie Kimaro. Deze bijzondere plek is op dit moment ‘home’ voor meer dan 50 weeskinderen, kinderen met albinisme en andere kinderen met geen eigen veilige thuissituatie.

In Lamadi mochten wij een aantal dagen doorbrengen in ‘Mary Mother of God Centre’ bij sister Helena. Zij zorgt hier voor 77 kinderen; naast kinderen met albinisme wonen hier ook geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen en kinderen die verlaten zijn door hun families.

Deze reis is voor ons een heel bijzonder avontuur geweest, en wij zijn ontzettend dankbaar dat dit mogelijk was. Wij zijn van mening dat ieder mens een gezond en gelukkig leven verdiend; zo ook mensen met albinisme. Het hebben van albinisme in Afrika betekent dat veiligheid en bescherming niet vanzelfsprekend is; met ons project hopen wij bijgedragen te hebben aan beter en fijner leven voor mensen met albinisme.’

SISI NI SAWA (wij zijn hetzelfde) !

 

Het prachtige fotoboek van Yentl, Sophie en Leah is momenteel uitverkocht. Zij zijn bezig met het bekijken van mogelijkheden voor een tweede druk. Bent u benieuwd naar het hele verhaal, of zou u dit verhaal graag willen delen met andere mensen? Neem dan contact op met deze drie fotografes via leahwarners@gmail.com, zodat gewerkt kan worden aan een tweede druk!