Zonnebrandcrème in Phelisanong – Lesotho!

Afgelopen week heeft de lading zonnebrandcrème, die eerder aankwam in Lesotho, in dit land zijn eindbestemming Phelisanong bereikt! Phelisanong is een organisatie in dit kleine land in het zuiden van Afrika, waar een ‘thuis’ is voor mensen die om verscheidene redenen extra hulp nodig hebben. Vanuit deze bijzondere plek worden in samenwerking met de ‘Lesotho Albino Link’ en de ‘Albino Aid Multipurpose Assocation’ de zonnebrand en zonbeschermende middelen verdeeld over inwoners van Lesotho met albinisme.

Ook in dit deel van Afrika is de zon ontzettend fel en sterk, wat voor mensen met albinisme niet alleen heel gevaarlijk is, maar ook heel vervelend. Hun huid is ontzettend gevoelig voor zon, en heeft daarom goede bescherming nodig zodat deze Afrikaanse albino’s gezond kunnen blijven. Met deze grote lading zonnebrand, met daarbij ook zonbeschermende middelen als zonnebrillen, kunnen deze kinderen met albinisme zich zo goed mogelijk beschermen tegen de zon!

De eerste tubes zonnebrand en de eerste zonnebrillen zijn inmiddels uitgedeeld, en met veel dankbaarheid en blijdschap ontvangen!

 

Wilt u nog meer up to date blijven over onze hulp aan albino’s in Afrika? Volg ons dan op Instagram ‘Stichting Afrikaanse Albino’s‘ of op Facebook!!