Colette van Buchem nieuwe voorzitter!

We hebben een nieuwe voorzitter bij de Stichting Afrikaanse Albino’s! Hieronder stelt Colette van Buchem zichzelf voor:

 

Met veel genoegen stel ik me aan jullie voor als nieuwe voorzitter van de Stichting Afrikaanse Albino’s. Zoals velen van jullie weten, ben ik niet helemaal nieuw bij de stichting aangezien ik hiervoor procescoördinator Werving was. Ik loop al sinds 2016 mee en voel me nu zeer vereerd dat ik de rol als voorzitter op me mag nemen.

Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en ben ik ook woonachtig in Utrecht. Na het afronden van mijn studie zou ik graag de specialisatie Oogheelkunde willen gaan doen. Vanaf mijn vijfde jaar heb ik in verschillende landen gewoond: Slowakije, Zwitserland, Spanje en Oostenrijk. Van de dertien jaar in het buitenland heb ik tien jaar in Oostenrijk gewoond.

Mijn grootste passie is reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Zo ben ik ook op het idee gekomen om me in te zetten voor minderheidsgroepen. Toen ik zestien jaar was ben ik op m’n eentje naar het zuiden van India getrokken om daar medisch vrijwilligerswerk te doen. Twee jaar later heb ik dat ook in Tanzania gedaan. Mede door mijn buitenlandse ervaringen en medische achtergrond ben ik geïnspireerd geraakt om me in te zetten voor Afrikaanse mensen met Albinisme.

Ik kijk er naar uit om met jullie samen te werken en een verschil te maken voor onze stichting!