Lokale productie in Togo

Augustus 2017 is de lokale productie van de zonnebrand ANAT SUNCARE van start gegaan. Samen met het chemische bedrijf Croda is er een zonnebrand crème ontwikkeld die gemakkelijk zelf te maken is en daarnaast ook een hoge beschermingsfactor heeft.

De zonnebrand wordt geproduceerd in samen werking met de lokale organisatie voor mensen met albinisme in Togo genaamd ANAT (Association Nationale des Albinos du Togo). De leden van ANAT hebben verschillende trainingssessie gevolgd om de crème te leren bereiden, en nu wordt er wekelijks zonnebrand geproduceerd in Lomé, de hoofdstad van Togo.

Daarnaast organiseert ANAT ook awareness en preventies tours oor heel Togo om de mensen met en zonder albinisme voor te lichten en hen te voorzien van zonnebrillen en ANAT SUNCARE.

Onderstaand filmpje laat zien hoe ANAT SUNCARE gemaakt wordt en geeft een kijkje tijdens awareness en preventie tours.