Prachtig bericht uit Tanzania

Prachtig bericht uit Tanzania van onze vrijwilliger Bas. Dr. Possi, de plaatsvervangend minister van gezondheid van Tanzania, reisde van Dar Es Salaam naar Lamadi – een tocht van ruim 1.000 kilometer. Dr. Possi heeft zelf ook albinisme. Hij had 1 fles zonnebrandcrème bij zich om uit te delen, maar hij kwam onderweg al een vrouw met albinisme tegen kwam. Zij had de creme zo hard nodig, dat hij haar de fles gaf.

Tijdens zijn verblijf kon Sr. Helena hem een doos zonnebrandcrème van ons gegeven. Iedereen in Lamadi en omgeving was enorm blij – ook de lokale politiek rukte uit om het prachtige resultaat te zien! Prachtig, toch? Of, zoals Sr. Helena naar Bas mailde:

Dr.Possi, visited the children yesterday! he was so moved to see our children, and we gave him the sunscreen lotion one box as a gifts, because he told the people who were packed at our house that he had just one bottle of sunscreen left, and while traveling coming to Lamdi, he met with an albino lady, was so severe burned by the sun, and Possi decided to give the woman the bottle of sunscreen! and he has none left; and also we gave one of the red hats you see in the picture with the children. he was very very happy. One of the ladies that stood with him is our District Comissioner in Busega. there were so many politicians came to our center yesterday. all were so happy to see the beautiful, strong looking skins children!

THANK YOU VERY MUCH UNCLE BAS FOR THE PERFECT SUNSCREEN YOU ALWAYS BRING TO OUR CHILDREN!!