Update lokale productie Ivoorkust

Het project voor de lokale productie van zonnebrandcrème in Ivoorkust is opgestart! Op dit moment zijn de eerste 338 potten zonnebrandcrème geproduceerd en opgeslagen. Bij dit project werken vier albino’s om de zonnebrandcrème te maken.

Een mooi begin

De eerste potten zonnebrandcrème zijn opgeleverd in Ivoorkust bij een project voor lokale productie. We hebben 2 producties per dag, dus het aantal potten stijgt gestaag. Op dit moment hebben we meer dan 338 potten, een mooi begin!

Goede samenwerking in minder goede omstandigheden

Voor het project werken vier albino’s samen om de zonnebrandcrème te maken. De omstandigheden zijn helaas niet optimaal. In Ivoorkust wordt niet gewerkt in een ruimte met airco, maar onder een afdak waardoor de crème minder makkelijk solide wordt. Er is veel ijs nodig om de crème goed af te laten koelen, maar er wordt creatief en inventief gewerkt, waardoor de eerste potten zonnebrandcrème snel zijn opgeleverd!

Testen van zonnebrandcrème

Op dit moment worden de albino’s in Ivoorkust ingewerkt door één van onze vrijwilligers, Corry van Zelm, die ook het project voor lokale productie in Mali heeft opgezet. De crème zal in Nederland worden getest. Ook wordt via BEDACI in Ivoorkust een onderzoek gedaan onder een 50-tal albino’s om de effectiviteit en de kans op allergische reacties te testen. Als deze testen positief zijn, wordt de zonnebrandcrème verder gedistribueerd.