Ivory Coast: update on the situation

In 2015 heeft Stichting Afrikaanse Albino’s enkele proeftransporten gestuurd naar Ivoorkust. In februari is in Yamoussoukro en Dalao zonnebrandcrème uitgedeeld. Onze landencoördinator van Ivoorkust is daarna in april naar Ivoorkust gegaan, waarbij ook zonnebrandcrème uitgedeeld is.

Huidige stand van zaken

Onze landencoördinator van Ivoorkust, Adélaïde Kanyange, heeft in april een bezoek gebracht aan Abidjan, de grootste stad van Ivoorkust. Hier heeft ze gesproken met de stichting BEDACI. BEDACI geeft voorlichting en legt contacten met (grote) bedrijven voor donaties, waarmee oogmetingen en andere bijeenkomsten worden georganiseerd. We kijken of we in de toekomst met BEDACI kunnen samenwerken om albino’s in Ivoorkust te helpen.

Transportlijnen onderzoeken

Ivoorkust is nog niet officieel opgenomen als land door Stichting Afrikaanse Albino’s. De reden hiervoor is dat er momenteel nog geen transportlijn vastgelegd is. We zijn aan het zoeken naar een goede, betrouwbare transportlijn naar Ivoorkust.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de situatie van Stichting Afrikaanse Albino’s in Ivoorkust? Neem dan contact op met  Adélaïde Kanyange via ivoorkust@afrikaansealbinos.nl. Wil je meer informatie over wanneer projecten opgenomen wroden binnen onze stichting? Neem dan contact op met onze secretaris, Claire van Hövell tot Westerflier via info@afrikaansealbinos.nl. Via onze website en onze Facebookpagina houden we jullie op de hoogte van de situatie in Ivoorkust.